PROGRAMMA Poëzie in de stad

BEKIJK HET ONLINE POËZIESYMPOSIUM Alkmaar Dichtstad

Alkmaar Dichtstad verwelkomt Erna Winters (Directeur ABC Huis), Margreet Schouwenaar (dichter/kinderboekenschrijver), Victor Schiferli (dichter/poëziespecialist Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word), Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar/columnist) en Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).

Presentator Isil Vos gaat in gesprek met de dichters over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven.

Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Hans Krämer, pseudoniem Hans Tentije als uitgangspunt genomen. Hans Tentije, die in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s.

Alkmaarse dichters halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld. De VOD-casts van Rob Komen, Eventjeseefje, Apollonia, Chipus, Gerben Hermanus en Margreet Schouwenaar zijn inmiddels online te bekijken via Alkmaar Dichtstad.

Het poëziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Deniz Kavafoglu. Justin draagt het gedicht ‘Het gaat nooit meer over’ van Tentije voor op muziek. Deniz bespeelt de handpan.