28 Januari 2021 @PODIUM VICTORIE

Online Poëziesymposium: Alkmaar Dichtstad

Dichters, schrijvers, woordtovenaars, songwriters, cultuurliefhebbers en poëten opgelet! Binnenkort vindt het Online Poëziesymposium Alkmaar Dichtstad plaats.

Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd.
Alkmaar Dichtstad verwelkomt Erna Winters (Directeur ABC Huis), Margreet Schouwenaar (dichter/kinderboekenschrijver), Victor Schiferli (dichter/beleidsmedewerker Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word), Joris Brussel (stadsdichter Alkmaar/columnist) en Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).
Presentator Isil Vos gaat met de dichters in gesprek over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven.
Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Hans Tentije als uitgangspunt genomen. Hans Kämer, pseudoniem Hans Tentije, die in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s.
Alkmaarse dichters halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld. De VOD-casts van Rob Komen, Eventjeseefje, Apollonia, Chipus, Gerben Hermanus en Margreet Schouwenaar zijn al online te bekijken via deze website.
Het poëziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Deniz Kavafoglu. Justin draagt het gedicht ‘Het gaat nooit meer over’ van Tentije voor op muziek. Deniz bespeelt de handpan.
Het poëziesymposium wordt op op 28 januari om 20.00 uur uitgezonden via o.a. deze website en . Kijken jullie mee?

PROGRAMMA Poëzie in de stad