Gedichten

VOD-Cast “Nergens Anders” ft. Chipus (1/6)

Producent Chris Vijn gaat in opdracht van Alkmaar Dichtstad op bezoek bij de geheimzinnige Alkmaarse rapper, producer en painter Chipus. In deze VOD-Cast koppelt hij zijn graffiti-kunst als expressievorm aan zijn dansende woorden die ons in de diepte raken.

 

Het resultaat maakt onderdeel uit van een zesdelige VOD-Cast reeks waarin jonge makers en gerenommeerde Alkmaarse Dichters het dichterschap combineren met een andere kunstdiscipline. De gedichten zijn veelal geïnspireerd op de dichtbundel ‘Nergens Anders’ van Hans Tentije.

Alkmaar Dichtstad is een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard. In een samenleving die fysiek (nood)gedwongen wordt om afstand van elkaar te nemen draagt de dichtkunst bij aan elkaar weer vinden. Dichten over wat er in de stad kan gebeuren of wat er gebeurd is, over beleven of wat je hoopt te beleven, over het worden of over wie je bent geworden. Al die elementen vormen één geheel die je DICHTER bij jezelf, bij elkaar en bij de stad brengen.

 

Elke dag voelt net iets anders
Tijd veranderd
Mijn emoties en gedachtes
Ze blijven dansen

De een zegt ja en de zegt ander nee
Als een duivel en een engel
Oeeh maar samen zijn ze 1
Van hard tot zachtjes
Ik heb nu geen idee
Maar na al mijn dwalen in me hoofd
Wil ik best wel landen

Ik vraag af hoe en wat
En waar zal ik stranden
Met blote voeten op de grond
Neem het heft in handen
Ergens anders is het altijd anders

Dan zoals thuis
Zoals het geluid door alle kieren heen
Tot hoe het ruikt als ik lui
Me dekbed laat liggen voor de 3e week
Maar ergens geeft
Dat mij de balans we
Zijn op zoek naar warmte
Die je vindt bij jezelf
En nergens anders

0 comments on “VOD-Cast “Nergens Anders” ft. Chipus (1/6)

Leave Comment