Gedichten

Expositie in het Kruithuisje – Miriam van ’t Hoff-Kooij

In het Kruithuisje zijn verschillende composities van QuuxMe te zien, in de vorm van fotokunst, tekeningen en gedichten. Het zijn “portretten” uit mijn verbeelding.De alias QuuxMe staat voor de “gekke” vrouw die ik nu ben. De naam is een samenstelling van het Westfriese woord kuuks en mijn twee voorletters.

“In 2015 werd mijn leven onderste boven gegooid door een herseninfarct. Tijdens mijn revalidatie in Heliomare startte ik met het creëren van composities. Ik raakte geïnspireerd door een beterschapskaart van Jan Sluijters (Maannacht IV). Het schilderij maakte iets in mij los. Die kleuren zo raar, maar toch mooi. Sindsdien geeft kunst mij een nieuw richtpunt, het houdt mijn leven in balans. Het vult mijn dagen met positieve energie. Sinds kort heb ik een eigen atelier aan huis.Mijn composities waren eerder te zien in de Kunstkerk Heerhugowaard (2020). Ook zijn een aantal van mijn composities als illustratie geplaatst in het boekje “impact van intensive care” (2019) van IC CONNECT.”

0 comments on “Expositie in het Kruithuisje – Miriam van ’t Hoff-Kooij

Comments are closed.