Interactieve dicht en voordraagworkshop: met Joris Brussel, stadsdichter van Alkmaar & Pieter Stroop van Renen, oud-stadsdichter van Gouda
Joris Brussel – de stadsdichter van Alkmaar en Pieter Stroop van Renen – voormalig stadsdichter van Gouda – houden van poëzie. Poëzie voordragen, er naar luisteren maar ook er over praten met anderen. Laat het thema van de Poëzieweek 2021 nu SAMEN zijn. Het is daarom tijd om SAMEN te komen!

Om met elkaar gedichten uit te wisselen, desgewenst een stukje van je eigen werk of je lievelingsgedicht van een ander voor te lezen en om een interactieve schrijfopdracht uit te voeren. Laagdrempelig, kosteloos en volledig voor de lering en vermaak. Iedereen mag desgewenst een gedicht voordragen en we werken aan een opdracht. SAMEN uiteraard. Het maakt niet uit of je een ervaren dichter bent of voor de allereerste keer schrijft. En het maakt ook niet uit of in je Alkmaar of ergens anders woont. Doe je mee op je laptop, pc of telefoon? Alles is goed. Het wordt een mooie online sessie boordevol poëzie. KOMT ALLEN EN MELD JE AAN!

Over Pieter:
Pieter Stroop van Renen was stadsdichter van Gouda van 2018 tot en met 2020 en is nu als stadsdichter woonachtig in IJburg. Want het stadsdichten hoort bij Pieter. Zo is hij ook voorzitter van de Stichting Stadspoëzie. Hij riep onder andere de Goudse Dichter van Dienst in het leven, organiseerde Het Grootse Goudse Stadsdichtersgala, richtte het Kabinet des Stadsdichters op met Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen en organiseerde de eerste verkiezing voor de Junior Stadsdichter. 

Over Joris:
Joris Brussel (1987) is stadsdichter van Alkmaar en voormalig stadsdichter van Beverwijk en van Velsen. Hij is hiermee de eerste Nederlandse dichter die drie stadsdichttitels in de wacht sleepte. Hij publiceerde o.a. in Tirade en op hard/hoofd en hij had een poëzierubriek ‘Dicht in de duisternis’ op 3FM. Ook heeft hij zijn eigen columnrubriek ‘Brussels blik’ in het Noord-Hollands Dagblad. Hij deelde dichtpodia met o.a. Joost Zwagerman, Tjitske Jansen, Ingmar Heytze en Menno Wigman waaronder het nationale Gedichtenbal, Onbederf’lijk Vers en Amsterdam Wereldboekenstad Festival.

De workshop wordt aangeboden door Alkmaar Dichtstad, een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard. Deelname is gratis. De cursus is bedoeld voor beginnende en gevorderde schrijvers en lezers van gedichten die het leuk vinden om bezig te zijn met het voordragen of voorlezen van gedichten. Iedereen is – ongeacht zijn of haar dicht- of taalniveau – welkom. Uiteraard ook voor mensen buiten Alkmaar. 

AANMELDEN? Het is mogelijk om aan te melden via de bovenstaande link. Aanmelden is verplicht en VOL=VOL! Er is plek voor maximaal 20 personen. Na het aanmelden ontvangt u van ons een ZOOM link waarmee u op 1 februari om 20:00 uur kunt inloggen.

 

 

 

februari 2 @ 20:00
20:00 (1h)

Online via ZOOM

Joris Brussel

INSCHRIJVEN