Leer Dichten met René Oskam

Er is bijna geen kunstvorm die zo lastig af te bakenen is als de dichtkunst/poëzie.

Vrijwel iedereen heeft weleens een gedicht geschreven. Voor een geliefde, voor zichzelf in een dagboek of natuurlijk gewoon voor Sinterklaasavond. Gedichten komen in vele verschillende vormen; ze kunnen zwaar, lang en poëtisch zijn maar ook kort en grappig en alles daartussenin.

Ondanks de vele verschijningvormen van gedichten zijn er een (basis)principes die voor elke vorm van dichtkunst belangrijk zijn: het ritme, de woordkeuze, de vorm en de manier waarop er spanning wordt opgebouwd in het gedicht. In de cursus “Gedichten schrijven”  worden de belangrijkste facetten van de dichtkunst behandeld en zullen cursisten kennismaken met verschillende methodes om bij hun lezers de gevoelige snaar (lach of traan) te raken.

Wil je de basisprincipes van de dichtkunst onder de knie krijgen? Kom dan naar de workshop “Leer Dichten Met René Oskam  in Urban Nomads Club Alkmaar. De workshop wordt aangeboden door Alkmaar Dichtstad, een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en VOL=VOL! Er is plek voor maximaal 20 personen. De regels van het RIVM worden gehandhaafd. Mocht de workshop op de gekozen datum geen doorgang kunnen vinden dan zal er een nieuwe datum worden geprikt.

september 22 @ 19:30
19:30 (3h)

Urban Nomads Club Alkmaar

René Oskam

INSCHRIJVEN