Ontpop je tot poëet met de Nachtvlinder (gratis)

Een dag in het teken van de woordkunstenaar in jezelf ontdekken!

Workshop: Ontpop je tot poëet

“gelukkig was er altijd wel een kroeg in de buurt” uit: Nergens Anders, Hans Tentije
De werkwijze van veelvuldig bekroonde dichter Hans Tentije inspireert een jongere generatie dichters in een woordkunstmuziekjam in HAL25.
Tussen 14.00-16.00 uur verleidt de Nachtvlinder je om de woordkunstenaar in jezelf los te laten! Op het terras transformeren we de poëzie van gelauwerd Alkmaars dichter Hans Tentije tot jouw gedicht. Wie weet ontpop je je tot poëet en draag je die avond voor bij de Bezembende x Broeikas jam.

Aanvang: 14.00 uur, vrije inloop

Bezembende jamt Nergens Anders

“je werd ernaartoe gebracht zonder er erg in te hebben gehad aan wiens hand dat precies was” – Hans Tentije in bundel Nergens Anders (2020).           

Tijdens deze woordkunstmuziekjam kun je je nergens anders laten inspireren dan hier, door elkaars kunst, in deze stad. We nodigen je uit een gedicht te schrijven over een kunstwerk (beeldende kunst, film, theater, muziek), zoals Tentije dat doet in zijn bundel ‘Nergens Anders’. Kom jouw creatie of een gedicht van Tentije voordragen omringd en ondersteund door andere dichters en uiteenlopende muzikanten en kunstenaars bekend als het illustere gezelschap ‘Bezembende’. De jam loopt uit in de Broeikas.

Aanvang: 19.30 uur
Meer informatie of aanmelden via Apollonia: apolloniawrites@gmail.com

Over het Terrasfalt Eindfeest
De workshop en de jam zijn onderdeel van het Terrasfalt Eindfeest in HAL25. Dé kans om nog één keer van het 1500m2 HAL-terras te genieten en het einde van de zomer te vieren. Een feest van 14.00 uur tot sluit, met cd-presentatie én dansworkshop van Alfon Oekie, kunst van lokale makers, intunen of inpluggen bij de elektronische jam van De Broeikas en na-zitclubben met DJ’s DNS & Deja-Vu.

Dit event maakt onderdeel uit van een reeks poëzie-activiteiten aangeboden door Alkmaar Dichtstad (www.alkmaardichtstad.nl), een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard.

september 26 @ 14:00
14:00 (8h)

Hal25

De Bezembende, Lonneke van Heugten